Ballina Intervista Kush janë dy drenicakët e vetëm që morën pjesë në themelimin e...

Kush janë dy drenicakët e vetëm që morën pjesë në themelimin e PDK-së? Nuk është as Thaçi e as figurat tjera të kësaj partie (Video)

0
SHPERNDAJ

Sot udhëheqin Partinë Demokratike të Kosovës dhe njihen si figura qëndrore të saj, por në fillimet e kësaj partie ishin të tjerët ata që e themeluan.

Kuvendi themeltar i partisë që më pas do të udhëhiqej nga Hashim Thaçi, ishte mbajtur në Prizren para gati 20 vite. Në kuvendin e parë të këtij subjekti që fillimisht u quajt Partia e Progresit Demokratik, munguan ata që më pas u bën “trashegimtar” të saj.

Njëri nga pjesmarrësit e këtij Kuvendit, Nasim Haradinaj, ka treguar se kush ishte prezent në këtë mbledhje.
Nënkryetar i OVL e UÇK-së, ka thënë se atë ditë në Prizren kanë qenë vetëm dy përsonalitete nga Drenica. Njëri ka qenë Ramiz Lladrovci, aktualisht Kryetari i Komunës se Drenasit dhe tjetri Gjenerali Shaban Shala tashmë i ndjerë i cili mban titullin Hero i Kosovës.

Për më shumë shikojeni videon:

Loading...