Ballina M'THE T'THASH Kjo është jeta luksoze që bën krijuesi i Snapchat (FOTO)

Kjo është jeta luksoze që bën krijuesi i Snapchat (FOTO)

0
SHPERNDAJ

Evan Spiegel eshte krijuesi i Snapchat.Ai jeton një jetë të bekuar, dhe ai e di këtë.

“Unë jam një i ri, i bardhë, mashkull i edukuar. Jam me të vërtetë, me të vertetë me fat”, ka thënë krijuesi i rrjetit social Snapchat.

Spiegel është rritur në Palisades të Los Angeles, në lindje të Malibusë. Ai është djali i madh i dy avokatëve. Prindërit e tij janë divorcuar kur ai ishte në shkollë të mesme.

Kur Spiegel mori patent shoferin,ai voziti një Cadillac Escalade. Ai kaloi një vitet e tij të hershme në një shkollë ultra-ekskluzive të quajtur Crossroadës në Santa Monica, e cila kushton dhjetëra mijëra dollarë për një vit akademik.

Në vitin 2008, përmes një letre, Spiegel kishte pyetur prindërit e tij për të marrë me qira një makinë të tipit BMW 550, e cila kushtonte rreth 75 mijë dollarë.
“Makina më sjell gëzim absolut. Do të vlerësojë nëse do të më ndihmonit të kem BMW-në”,kishte shkruar ai.

Spiegels ishin anëtarë të një numri të madh të klubeve, duke përfshirë, Klubin Jonathan në Santa Monika dhe La Jolla Beach, Tennis Club e shumë të tjera.
Ata shumë shpeshë kanë udhëtuar në Evropë. Spiegel kishte shkuar të studiojë dizajnin e produktit të Stanford Alma Mater (babit të tij) kur edhe u takua me bashkëthemeluesit e Snapchat, Reggie Brown dhe Bobby Murphy.

Të tre ishin anëtarë të vëllazërisë Kappa Sigma. Spiegel ishte karrige sociale, dhe ishte mjaft ndarës.

Spiegel më pas u miqësua me themeluesin e Institutit Scott Cook, pasi ai dha një fjalim në një klasë. Cook përfundoi duke lënë Spiegel që të punoi në një produkt të që ishte planifikuar për në Indi. Cook përfundoi duke u bërë një investitor i hershëm i Snapchat, për shkak se ai ishte aq i impresionuar me Spiegel. Por ai mendonte ese ideja prapa Snapchat-it ka qenë budallallëk. “ Unë nuk besoja në atë produkt. Fundi i fundit kush ka nevojë që t’i zhduken fotografitë. Mendova se ishte produkt i vdekur biznesi”, kishte thënë Cook Bi.

Spiegel u largua nga Stanford vetëm pak kohë pas diplomimit për të punuar plotësisht vetëm në Snapchat. Sncpaht. Edhe pse Snapchat përfundimisht u zhvendos në zyrat në Boardwalk të Venecias, Spiegel ka jetuar në shtëpinë e babait të tij për vite, pjesërisht për shkak të qiras më të lirë.

Spiegel shpejtë u bë njeri i famshëm, në botën e teknologjisë dhe medieve. Në fillim Spiegel kishte huuazuar nga bashkëthemeluesit 5 milionë dollarë.

Ai një vit më vonë langoi edhe syzet e diellit me kamerë të pajisura të quajtura si ‘Spectacles’.26 vjeçari është zgjedhur si miliarderi më i ri nga Frobes, teksa Facebook kishte filluar të kopjonte Snapchat-in, për të cilën ishte deklaruar edhe e dashura e Spiegel, duke thënë se kanë vjedhur të gjithë idenë e të dashurit të saj.

Duke shkuar përpara, misioni Spiegel është që në Snap të jetë gjithmonë në fokus kamera. Ai ka pozicionuar kompaninë e tij si anti-Facebook, për të komunikuar vetëm me miqtë tuaj më të afërm.

 

 

Loading...