Ballina Keshilla Bëni punët e shtëpisë? Përfiton edhe shëndeti juaj

Bëni punët e shtëpisë? Përfiton edhe shëndeti juaj

0

Të dhënat e një studimi të ri në Universitetin e Floridas, kanë nxjerrë një detaj interesant për ata që bëjnë punë në shtëpi.

30 minuta në ditë duke bërë punët e shtëpisë është e mirë për shëndetin tuaj dhe mund të bëjë që ju të jetoni më gjatë.

Studiuesit morën në konsideratë 6 mijë njerëz, të moshës 65 deri 99 vjeç, për tre vjet. Gjatë periudhës së studimit, pjesëmarrësit kryen disa teste për të përcaktuar efektet e ushtrimeve në rutinën e tyre dhe rezultatet treguan se të paktën 30 minuta përmirësim ditor në aktivitetet në shtëpi mund të përmirësojë jetëgjatësinë deri në 12%.

Dhe, nëse shpenzoni më shumë se 30 minuta në ditë duke i bërë ato, është rreth 39%.

“Ne nuk duhet të garojmë me maratonë që të ndihen mirë”, thotë kreu i studios Andrea LaCroix.

Loading...